7 Βασικά βήματα για τη δημιουργία e-shop

7 βασικά βήματα για τη δημιουργία e-shop appiform

Η ιδέα να ξεκινήσετε online πώληση προϊόντων ή και υπηρεσιών (είτε έχετε ήδη κάποιο φυσικό κατάστημα είτε αρχίζετε κατευθείαν με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα), μοίαζει μία πολύπλοκη διαδικασία στην αρχή που αποθαρρύνει και τους πιο θαρραλέους. Πώς μπορείτε όμως να ξεκινήσετε ενα e-shop; Με τα παρακάτω 7 βήματα σίγουρα θα διευκολυνθείτε.

1. Άνοιγμα επιχείρησης

Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο φυσικό κατάστημα για να δημιουργήσετε ενα e-shop. Είναι απαραίτητα όμως, τα παρακάτω βήματα:

  • Έναρξη στην εφορία για την απόκτηση επαγγελματικού Α.Φ.Μ και για την απόδειξη απαραίτητων παραστατικών πώλησης.
  • Έναρξη στο Ε.Φ.Κ.Α..
  • Εγγραφή στο αντίστοιχο επιμελητήριο.
  • Εγγραφή στο γενικό εμπορικό μητρώο.
2. Κατάλληλο Domain name

Επιλέξτε ένα όνομα για το e-shop σας. Θα ήταν καλύτερο για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα το όνομα να είναι σε λατινικούς χαρακτήρες, να μην περιέχει σύμβολα και να είναι μέχρι 3 συλλαβές για να είναι πιο εύκολη η χρήση του σε οποιοδήποτε είδος διαφήμισης αλλά και για να είναι ευκολομνημόνευτο. Βρείτε το κατάλληλο domain name.

3. Επιλογή Hosting πακέτου

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν γρήγορο και δυνατό server για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σας και πιθανών το σημαντικότερο για τη δημιουργία του e-shop σας. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι αναγκαίο να έχει απειροελάχιστο downtime, καθώς και να υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας ώστε σε περίπτωση βλάβης να γίνει επαναφορά.

4. Ανάθεση e-shop σε ειδικούς κατασκευής ηλεκτρονικών καταστηματών

Για τη κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος θα πρέπει είτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας ή να το αναθέσετε στους αντίστοιχους ειδικούς. Παρά το γεγονός ότι αρκετά CMS παρέχουν απλότητα και ευκολία στη χρήση, παραμένει αναγκαία η συνεργασία για την προσθήκη νέων λειτουργιών, δυνατοτήτων και βελτιστοποίηση της συνολικής ταχύτητας του site.

5. Σύνδεση για online πληρωμές μέσω τραπέζης ή Paypall

Οι πληρωμές διακρίνονται σε online και offline. Στις offline εντάσσονται η μέθοδος της αντικαταβολής, η κατάθεση στη τράπεζα και η πληρωμή και παραλαβή από το κατάστημα. Για τις online πληρωμές απαιτείται η σύνδεση του e-shop μας με τη τράπεζα που επιθυμούμε. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να συνδέσετε το eshop με την Paypall.

6. Προωθητικές ενέργειες για τη διαφήμιση του e-shop

Με τη διαφήμιση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σε social media ή και στο google, μπορείτε να αυξήσετε την ανταπόκριση από τους πελάτες και τη συνολική κίνηση στην ιστοσελίδα σας. Οι τεχνικές του digital marketing έχουν καθοριστικό ρόλο στις πωλήσεις των προϊόντων ή και των υπηρεσιών σας. Ακόμη, θα ήταν καλό να επίλεξετε ένα CMS φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης ώστε να εξασφαλίσετε υψηλότερες θέσεις στο ranking της Google.

7. Συνεχής εξέλιξη μετά την αρχική δημιουργία του e-shop

Ένας ιστότοπος θα μπορούσε να παρομοιαστεί με έναν ζωντανό οργανισμό. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη του είναι συνεχής. Για να μπορέσει να διατηρήσει ή να αυξήσει τη κινητικότητα και τις πωλήσεις είναι απαραίτητη η ενημέρωση και αναβάθμιση της ασφάλειας και της ταχύτητας, καθώς και η ενσωμάτωση νέων λειτουργιών ή η επικαιροποίηση του design.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι θα χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι το άνοιγμα της επιχείρησης σας. Παρ΄ όλα αυτά με την αφοσίωση, τη συνεργασία και τη καθοδήγηση από τους έμπειρους συνεργάτες σας η πιθανότητα για ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τόσο εσάς όσο και τους πελάτες σας, είναι σίγουρη.