6+1 λόγοι για να επιλέξετε το WordPress

6+1 λόγοι για να επιλέξετε το WordPress appiform

Το WordPress είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα ( open source ) και παγκοσμίως το πιο διαδεδομένο σύστημα διαχείρησης περιεχομένου ( CMS ) που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία website. Οι ενημερώσεις του είναι δωρεάν και χάρη στη μεγάλη κοινότητα που το υποστηρίζει, υπάρχουν διαθέσιμα χιλιάδες plugins για την δημιουργία ιστοσελίδας. Παρακάτω θα βρείτε 6+1 σημαντικούς λόγους για να επιλέξετε το WordPress.

1. Το επικρατέστερο CMS στην αγορά

Καθετί παρά τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το 30% των ιστοσελίδων του διαδικτύου να χρησιμοποιούν το WordPress. Κυριαρχεί στην αγορά επειδή κυρίως προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία λειτουργιών (plugins) και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Σαφώς, το WordPress κάνει κάτι σωστά. Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε πολλά για να το δοκιμάσετε. Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, το λογισμικό WordPress είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα που σημαίνει ότι η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα είναι διαθέσιμη.

2. Εύκολο στη χρήση

Η ευκολία στη χρήση ενός CMS, αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλης πλατφόρμας. Η διαχείριση του WordPress είναι αρκετά εύκολη και απλή στη χρήση, του καθώς δεν χρειάζεται γνώσεις προγραμματισμού και είναι ένας ακόμη λόγος που πολλοί προτιμούν να το χρησιμοποιούν συμπεριλαμβάνοντας και τους απλούς χρήστες. Χάρη στο ιδιαίτερα απλό γραφικό του περιβάλλον, η πλοήγηση στο πάνελ διαχείρισης καθώς και η δημιουργία περιεχομένου γίνεται παιχνίδι από την πρώτη στιγμή. Για τον πλήρη έλεγχο του website ή του eshop σας συνίσταται η πρόσβαση είτε από την ειδική εφαρμογή WordPress (για Android και iOS) είτε από υπολογιστή.

3. Themes & plugins για τον απόλυτο έλεγχο στη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα

Εάν είστε νέοι στο WordPress, μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με την έννοια των themes και των plugins . Ας αναλύσουμε, λοιπόν, τι είναι και τα δύο:

  • Themes: Αυτά είναι πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας για να αλλάξετε τη βασική σχεδίασή του website ή του eshop σας.
  • Plugins: Αυτά προσθέτουν νέες δυνατότητες και λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας

Με πάνω από 55.000 ενεργά plugins και πάνω από 100.000 ενεργά themes (τόσο δωρεάν όσο και premium), πετυχαίνετε τη σχεδίαση και την επέκταση της λειτουργικότητας του website σας εύκολα και γρήγορα (σε σχέση με αντίστοιχα CMS).

4. Ανοιχτή κοινότητα τεχνικής υποστήριξης

Η κοινότητα του WordPress όλο και μεγαλώνει, από ειδικούς του επαγγέλματος μέχρι βασικούς χρήστες. Αυτός είναι και ο λόγος που δε θα αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα διαχειρίζοντας τις δυνατότητες του WordPress, καθώς όλοι στοχεύουν στην εξέλιξή του.

5. Προσαρμογή σε κάθε είδους επιχείρηση και project

Ίσως έχετε ακούσει ότι το WordPress είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για blogging. Αυτό δεν είναι τεχνικά λάθος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι κατασκευασμένο το CMS δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη επιχειρήσεων και project. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για:

  • να ενισχύσετε τη δημοτικότητα της επιχείρησής σας
  • να δημιουργήστε εικονικές αίθουσες
  • τη δημιουργία online courses
  • τη δημιουργία forum
  • τη δημιουργία προσωπικού portfolio
  • τη δημιουργία website με συνδρομές
  • να εκτελέσετε πλατφόρμες social media
  • να υλοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε άλλο είδος project μπορείτε να φανταστείτε

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το WordPress και την προσθήκη του plugin WooCommerce.

6. Φιλικό με τις μηχανές αναζήτησης

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι ένα σύνολο ενεργειών το οποίο έχει στόχο την ευκολότερη ανίχνευση του website από τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, το Bing, κλπ. Το CMS αποτελεί ΄κύριο παράγοντα για την επίτευξη αυτών των ενεργειών καθώς είτε θα σας λύσει τα χέρια, είτε θα είναι Γολγοθάς. Το WordPress σας προμηθεύει με τα πιο εύκολα στη χρήση Plugins με τα οποία το SEO γίνεται παιχνίδι!

7. Ασφάλεια από κακόβουλες ενέργειες και επιθέσεις

Κανένα CMS ή ιστότοπος δεν είναι 100% ασφαλής. Καθημερινά εμφανίζονται νέες απειλές για την ασφάλεια. Επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα που λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Για τη μέγιστη ασφάλεια του ιστοτόπου σας, βεβαιωθείτε ότι το WordPress είναι πάντα ενημερωμένο. Αυτό περιλαμβάνει το ίδιο το CMS, καθώς και τυχόν πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιείτε (όπως themes και plugins).

Το WordPress προωθεί πάντα νέες ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, οπότε με την ενημέρωση στην νεότερη διαθέσιμη έκδοση, θα είστε ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους. Εάν θέλετε να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας ακόμη περισσότερο, μπορείτε να εξετάσετε τη χρήση ενός web host που λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασφαλίσετε και τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ισχυρών κωδικών πρόσβασης και της εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Ωστόσο, όλη αυτή η προσπάθεια μπορεί να πάει χαμένη εάν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα που δεν είναι ασφαλής εξ αρχής.